Understanding Network APIs

A knowledge-sharing event on network APIs.

June 12, 2024. July 10, 2024. Online. No cost.

Agenda

We're working on making the best program for you with the latest and most impactful insights from top speakers. Pre-register now to be the first to receive all the details.

Times are in CEST

We reserve the right to make changes to the agenda

16:00-16:55
CAMARA Project – Intro for developers: › What is the benefit for developers to use the APIs? › Potential Use Cases › Which APIs already exist? › How can APIs be used? › Q&A
55 min
Alicia Miller, Treasurer, CAMARA Project (Verizon) Jill Lovato, Director, Communications and Outreach, CAMARA Project (Linux Foundation)
16:10-16:20
Potential Use Cases
10 min
Jill Lovato, CAMARA Project
16:20-16:30
'Which APIs already exist?'
10 min
Alicia Miller, CAMARA Project
16:30-16:40
'How can APIs be used?'
10 min
Jill Lovato, CAMARA Project
16:40-16:55
Q&A with CAMARA Project
15 min
16:55-17:00
Break
5 min
17:00-17:30
CAMARA Project – Getting involved: › CAMARA overview › What is the benefit for developers to work with/in CAMARA? › What do developers need to do to start working and use the APIs? › How can developers contribute to CAMARA? › Q&A
30 min
Markus Kümmerle, Outreach Committee Chair, CAMARA Project (Deutsche Telekom)
16:10-16:20
Potential Use Cases
10 min
Jill Lovato, CAMARA Project
16:20-16:30
'Which APIs already exist?'
10 min
Alicia Miller, CAMARA Project
16:30-16:40
'How can APIs be used?'
10 min
Jill Lovato, CAMARA Project
16:40-16:55
Q&A with CAMARA Project
15 min
17:30-17:45
Break
15 min
17:45-18:00
'Executing and presenting insight and QoD APIs in Microsoft Teams'
15 min
Magnus Olden, Chief Technology Officer, Domos
18:00-18:15
'QoD for streaming - keeping buffers full'
15 min
Yann Bégassat, Business Development Director, Broadpeak
18:15-18:30
'Wireline Perspective of Network as a Service'
15 min
Paul Fonte, Director, Future infrastructure Group, CableLabs
18:30-18:45
'Building a Great Developer Experience for Network APIs'
15 min
Pavel Garmuyev, Developer Experience Lead, API Platform, Nokia
18:15-18:30
'Wireline Perspective of Network as a Service'
15 min
Paul Fonte, Director, Future infrastructure Group, CableLabs
18:45-19:00
'Azure's Vision for network aware applications'
15 min
Ricardo Villarreal, Cloud and 5G Product Management, Microsoft
16:00-16:30
Hosted by CAMARA Project
30 min
16:30-17:00
Hosted by CAMARA Project
30 min
17:00-17:30
Hosted by CAMARA Project
30 min
17:30-17:45
Break
15 min
17:30-17:45
Break
15 min
17:45-18:00
'Developer Problems with Network Slicing'
15 min
Geoff Hollingworth, Chief Marketing Officer, Rakuten Symphony
18:00-18:15
'Learnings from 25 years of network APIs'
15 min
Kevin Smith, Senior Technology Strategist & Distinguished Engineer, Vodafone
18:15-18:30
'Wireline Perspective of Network as a Service'
15 min
Paul Fonte, Director, Future infrastructure Group, CableLabs
18:30-18:45
'Network APIs for wireless: Key considerations'
15 min
Dean Bubley, Founder and Director, DISRUPTIVE ANALYSIS
18:15-18:30
'Wireline Perspective of Network as a Service'
15 min
Paul Fonte, Director, Future infrastructure Group, CableLabs
Register now

Are you one of our speakers?

We're searching for influential experts and thinkers in the network API industry.
Is that you? Drop your email below and we'll get in touch.

Thanks!

We'll send you an email soon.

Check out our last webinar series